vineri, decembrie 17, 2004

Strategia lui Iliescu

E interesant sa ne gandim la ce inseamna toate cate se intampla

1) Nastase a recunoscut lui Iliescu dreptul de preemptiune la PSD atunci cand i'a trimis scrisoarea in care il invita la presedintia executiva PSD dupa alegeri. Iliescu a castigat la Partid, Nastase a castigat electoratul lui Iliescu.

2) Nastase pierde la Cotroceni. Natural, pierde si la Partid si da apa la moara sustinatorilor lui Iliescu. Castiga Iliescu. Nastase pierde clar.

3) Iliescu decoreaza CVT. Pierde Romania, castiga Iliescu la electoratul PRM. Partidul e relativ neutru tinand cont de potentialul castig prin apropierea de PRM. Nastase nu castiga nimic.

4) Iliescu gratiaza. Castiga Iliescu la PRM, Partidul pierde in negocierile cu UDMR si implicit PUR. Nastase pierde credibilitate si e naucit pe moment.

5) Iliescu revine asupra gratierii. Nastase/PSD sunt in corzi si e neclar daca vor putea sa reia discutiile cu UDMR si implicit PUR. Iliescu nu pierde nimic din ce a castigat pana acum.

Concluzia mea e ca asistam la un plan strategic al lui Iliescu de a trimite PSD in opozitie cu sacrificiu la regina (nastase) si a apropia electoratele PSD si PRM in vederea unei fuziuni si consolidarii unui partid socialist/comunist in Romania.

Vechituri

Vizitatori