vineri, iunie 17, 2005

Tineret mandria tarii

Speranta Romaniei a fost tot timpul in tinerii ei. Obsesiv s'a repetat in ultimii 50 ani ca tineretul e mandria tarii etc. Sunt notorii eforturile RSR/PCR in sensul educarii (ideologice?) a tinerilor. Din pacate, era vorba de spalare pe creier si minciuni grotesti, nu de preocupari serioase pentru dezvoltare durabila.

Dar cati tineri avem acum? Well - in general, cand zicem 'tineri' ne referim, mai mult sau mai putin, la oameni cu varsta intre 15 si 25. Romania are in acest moment aproximativ 3.4 miloane cetateni numai in cohorta asta demografica. Intre 0-14 ani sunt in momentul asta alte 3.8 milioane.

Peste 7 (S A P T E) milioane de tineri (incluzand si copiii) are Romania in acest moment. E mai mult decat populatia multor tari europene

Romania are 1/3 din populatie sub 25 ani. Din totalul de 21.7 milioane, 15% sunt intre 15-25 ani.

Intre 40 si 55 sunt cam 4.4 milioane, adica aproape 20% din populatie. Sa speculam: presupunand ca 75% din populatia 40/55 este spalata pe creier (mergem pe ideea ca oamenii astia nu aveau cum sa iasa normali la cap dupa 2-3 decenii de comunism total), ramanem cu 1.1 milioane adulti varstnici cu care se poate discuta normal. Ar fi sa zicem vreo 3.3 adulti 40/55 cu mental comunist versus 3.4 tineri rebeli.

Rezulta asadar ca tinerii rebeli 15/25 sunt in momentul asta one-to-one cu durii implacabili 40/55. Sunt tinerii rebeli singuri insa in quest ul lor pentru libertate?

Cred ca sansa e ca noi, astia intre 25-40, adultii tineri, sa dam o mana de ajutor tinerilor rebeli. Eu zic ca asta facem mare parte dintre noi, da' e greu al dracului sa rastorni caruta comunista, frate Mare Inchizitor. Nu vezi ce bine se tin, ai dracului Zilele astea PSD scoate o motiune-monstru care zice ca Romania e terminata, ca gov.ro face numai prostii, ca liberalismul politic si economic in Romania e nenorocire pe capul romanilor. Asta zic durii 40/55, sprijiniti de flasnetarii comunisti over 55.

Atata vreme cat adultii tineri 25/40 nu renunta la idealurile lor, tinerii 15/25 pot spera intr'un viitor interesant. Sa speram ca durii 40/55 nu revin la putere in 2008.

joi, iunie 16, 2005

Iachi 1

Iliescu a demotivat o buna parte din elitele Romaniei, impingandu'le in emigrare sau obligandu'le sa subperformeze cronic intr'o societate nereformata si corupta.

Iliescu era un aparatcik perfect echipat pentru edificarea societatii multilateral-dezvoltate prin dictatura proletariatului. Acest om retrograd, incapatanat (un provincial sufocat de preconceptiile invalidate empiric ale dialecticii marxist-leniste) a antagonizat societatea romaneasca si, in consecinta, a ratat lansarea Romaniei liberale.

Uite ca si acum, cand ar trebui sa'si plimbe nepotii pe care nu'i are, Mr. Bad Luck continua sa gajaie din flasneta lui decrepita.

Vechituri

Vizitatori