joi, ianuarie 18, 2007

Tara prostilor

O chestie absolut banala biletul asta, e stupid ca se vorbeste atat despre prostia asta... Pe Tariceanu l a luat valul si a simtit nevoia sa faca pe eroul in lupta cu sistemul, probabil ca materialul atasat notei continea genul de argumente care faceau cititorul sa creada ca Patriciu si Petromidia sunt abuzate de dusmanii din justitie etc. L am vazut pe Patriciu cam tot atunci la TV argumentandu si cazul cu mare elocinta, e foarte convingator. Se foloseste de Tariceanu fara ca macar amaratul asta sa isi dea prea bine seama...

Dezamagitor este ca Basescu coboara atat de jos, sub centura. Nu se face.

CSM

As spune ca CSM este o institutie extrem de sensibila la calitatea oamenilor care o compun, si cata vreme criteriile de eligibilitate nu sunt meritocratice, vechile rutine se vor mentine, o mana va spala pe alta. In general, prostii ambitiosi ajunsi in varf se stiu cu musca pe caciula, sunt vulnerabili (pentru ca in mod formal criteriile sunt meritocratice, deci ei trebuie sa mimeze competenta!), nu au autonomie intelectuala si vor dezvolta comportamente adaptative plecand de la premisa ca 'capul plecat de sabie nu e taiat'. Si mai rau, acesti imbecili ajunsi in top tind sa recruteze, mai departe, oameni si mai prosti decat ei, dand astfel feedback pozitiv unui sistem gaunos care se va reproduce la infinit in absenta unor constrangeri brutale.

Deci, a 'lasa CSM sa isi faca treaba' poate sa fie, in anumite conditii, o alegere foarte proasta.

Daca vrei sa schimbi un bordel, arunci paturile, dar inlocuiesti si curvele, cum se zice... De asta, as zice, oamenii politici vizionari (cati or fi ei) nu trebuie sa aiba mila si sa starpeasca (prin orice mijloace? asta e o intrebare) imbecilii duri care domina institutiile cheie.

marți, ianuarie 16, 2007

Patriciu

Arta managementului rezida in a ii face pe oameni sa se comporte in interesul tau, dar crezand ca o fac voluntar, liberi de constrangerea ta. Patriciu este, sunt sigur, un manager de exceptie, care cunoaste foarte bine oamenii si e mereu cu un pas inaintea celorlalti din jurul sau.

As vrea sa risipesc o prejudecata: deciziile, in politica sau in afaceri, nu se iau intotdeauna ca urmare a unor discutii sau negocieri in care se spun toate lucrurile. De multe ori, raman lucruri nespuse, din varii motive (exista o bogata literatura de strategie pe tema asta), lucru care deschide oportunitatea unor actiuni riscante, dar cu return potential mare.

Asa se face ca unii politicieni iau decizii care nu pot fi explicate pe baza informatiilor disponibile observatorilor (fie ele si cele care se mai susotesc pe culoarele de la sediul partidului sau pe forumuri de partid).

Steinhardt

"[...] inseamna ca rezistenta este mereu utila si ca infrangerea, chiar infrangerea, asigura celui care a rezistat un alt regim decat aluia care s a aplicat in primul rand. Ala i tratat ca un caine si ca un slugoi, iar astalalt este tratat ca un adversar. I se impun conditii grele, dar nu i se leaga streangul de gat [...]"

Apoi, o foarte interesanta observatie despre romani:

"[...] lumea cam critica poporul roman ca face glume pe seama guvernului si rezolva multe probleme cu glumele. Nu e justificat acest repros. Pentru ca glumele dovedesc luciditate si mentinerea inteligentei in forma ei alerta, treaza. Glumele sunt o dovada de trezvie, de capacitate de a aprehenda realitatea asa cum este. Autentic si inteligent. [...]

si, in fine

"[...] nu putem cere popoarelor si oamenilor sa reactioneze in acelasi fel. Impotriva absurdului istoriei si impotrica sistemelor, a persecutiilor, a suferintelor, popoarele si oamenii reactioneaza diferit. E greu sa emiti o judecata absoluta, sa condamni, sa vorbesti de lasitate, e foarte greu. Poporul roman e un popor care a trecut prin foarte multe. [...] Cea ce mi se pare foarte regretabil si periculos este dubla compromitere a ceea ce este moral si a fondului biologic. Toate muzeele astea alimentare, lipsa de hrana, indelungata si grava, lipsa aceasta de caldura si de alte lucruri elementare necesare vietii, dupa parerea mea compromit fondul biologic al natitunii si simtul moral al poporului. Obisnuinta asta de a obtine toate lucrurile prin mita, prin interventii, prin legaturi, prin descurcare - verbul asta a te descurca... Cum te poti descurca? Sau prin furt, sau prin mita, sau prin interventii, sau prin tertipuri Altfel nu te poti descurca! [...]"

(fragmente din Despre agonia Europei, 1986!).

luni, ianuarie 15, 2007

Ex-marinarul si blonda

Asta a facut facultatea la particulari, nu? Se vede. Sincer, interesul pentru biletul asta spune multe despre cata prostie e in tara asta.

Cand face mizeriile astea, Basescu e profund dezgustator. Dar se joaca cu focul, marinarul, pentru ca s ar putea sa si o ia in freza la urmatoarele voturi daca mai sta mult in cardasie cu asistenti idioti.

Nu spun ce spun pe baza excogitatiilor acestei chivute, ci ma refer strict la comentariile ulterioare ale lui Basescu, care, in loc sa o puna la punct cu fermitate si exigenta asteptata, a ales bullying ul, iarasi si din nou, (exasperant!! pentru a cata oara?!) si nu si a putut lua placerea de a ii mai arde o hapsha peste scafarlie lui Tariceanu.

Conducatorii trebuie sa isi aleaga sfetnicii cu mare grija, si sa stie sa dea peste labe celor care se intind prea mult. Femeia asta care a fost nefericit daruita cu o ambitie mult peste masura posibilitatilor (Norvegia, anyone?) isi permite toate chestiile astea fiindca i s a dat o palarie mult prea mare. Nu pot sa inteleg cum se poate inconjura un om politic ca Basescu de asemenea personaje jalnice.

Si daca femeia are sa dea explicatii pentru shmenuri cu nu stiu ce dealuri suspecte, Basescu ar face bine sa o lase sa se descurce. Sigur, daca nu cumva ii e teama ca, lovita de panica, secretara ar putea sa dea pe goarna si alte chestii mai nasoale.

Politica in Romania, troaca de porci. Scarbos Evil or Very Mad

Asteptari

Ce as astepta de la un prim ministru liberal? In primul rand, o macelarire a biropatologiei, o reforma administrativa adanca, profunda, uluitoare, cu orice risc politic. Concedieri masive, taieri de rente, reforma, tata! Bomba atomica in capul aparatului birocratic mostenit de la comunisti si crescut cu dragoste de toti care au trecut prin guverne.

Dar pentru asta trebuie sa fii omul potrivit, si Tariceanu e clar neadecvat unor scopuri asa de razboinice. El, dupa cum vezi, nu poate mai mult decat sa dea oameni afara din parid asa incat sa isi consolideze pozitia, in cardasie cu pupincuristii care ii alcatuiesc clientela politica.

Uite, daca Romania nu atrage masiv fondurile europene va fi vai si amar de dandy ul asta shmeker.

PS Pacat de numele asta bestial pe care il are. Sa te cheme Tariceanu si sa nu lovesti napraznic... ce fiasco! Razz

Vechituri

Vizitatori