vineri, august 19, 2005

Basse (4). Nota patru.


Implicarea lui Basescu in toata povestea asta cu inundatiile imi pune semne de intrebare. Mai precis, chestia asta incepe sa puta mai rau decat starvurile de gaina infundate printre resturile de chirpici putred.

Mi se pare ca presedintele Romaniei ar trebui sa aiba lucruri mai importante de facut* decat sa inspecteze calitatea lucrarilor de (re?)constructie dintr'o localitate oarecare, fie ea si devastata de inundatii.

Apoi, faptul ca Basescu vorbeste cu seninatate despre ce poate oferi Guvernul (asta scrie in articol) e mai degraba dovada faptului ca omul asta face eroarea micromanagementului (tipica pentru cei ajunsi prea rapid in pozitii de top management); la faza asta, el e unul care se repede sa rezolve probleme la modul pompieristico-heirupist trecand peste subalterni ca boul peste aratura.

Se pune intrebarea: daca la inundatiile viitoare se duc dracului lucrarile facute acum la Vadu Rosca, o sa'si asume Basse responsabilitatea esecului? O sa'si dea el demisia daca se surpa podurile reparate acum? Nope. De ce? Pentru ca Basse nu este responsabil (i.e. accountable) pentru ce se lucreaza acum la Vadu Rosca. Ma rog, nici cand a fost responsabil nu si'a asumat esecul (e.g. pentru lucrarile catastrofice de pe autostrada Bucuresti-Pitesti din 1999/2000, daca nu ma inseala memoria).

In fine, acest tete-a-tete cu Oprisan ne reaminteste ca Basescu este, totusi, un politician de Balcani, nu de Tamisa. Adica, una zice (intre el si PSD e o prapastie de netrecut, in contextul discursului despre 'sistem ticalosit'), alta face (se intalneste fara probleme cu unul dintre cei mai controversati oameni ai PSD). Pesemne ca si Basescu gandeste ca Hrebenciuc: In privinta lui Oprisan, reales presedinte al CJ Vrancea, el a opinat ca "o fi baron, dar unul pozitiv." "L-a validat electoratul unui judet. Ce pot sa-i spun? Da-te la o parte pentru ca asa vrea presa?", s-a intrebat Hrebenciuc.
Hm. Hm. Hm. You can do better, Basse

* Ca veni vorba, Agenda de pe situl presidency.ro (ce stupid, varianta in romaneste presedintie.ro nu exista!!) a fost ultima oara actualizata pe 1 august... Or fi in concediu oamenii... why bother?!

marți, august 16, 2005

Al-Aurens

I've just seen Lawrence of Arabia .

The movie is a must-see for any movie goer that ever thought of desert, war and pain, and, well, Arabia.

Vechituri

Vizitatori