vineri, decembrie 22, 2006

1989

Mergeti si aprindeti o lumanare pentru oamenii ucisi de comunisti. Nu lasati sa treaca zilele astea fara sa faceti asta.

Uitarea si nepasarea sunt dusmanii libertatii!

Aseara, la Monumentul Eroilor ridicat in Piata Revolutiei in Bucuresti erau aprinse trei lumanari si lasat un buchet de flori. Uitam, oare? Suntem nepasatori?

Stiu ca multi cred ca monumentul - teapa (a fost furata Revolutia?) - e urat. Dar tot acolo, pe doi pereti din marmura, sunt mai multe placi pe care sunt scrise numele oamenilor morti in Decembrie 1989. Cititi le numele! Sunt barbati si femei si copii, tineri si varstnici. Oameni care au fost ucisi cu sange rece, pentru ca au vrut sa traiasca intr o lume libera.

Ganditi va ca oamenii aia ne privesc de undeva. Mergeti si puneti le o lumanare si aratati ca nu uitati nimic, si ca ei vor fi razbunati.

Militienii printre noi

E un stat de jnapani. Aseara m am luat in gura cu un echipaj de militie, pitit dupa statuia Eroilor Revolutiei. Stateau la panda, ca niste banditi. I am urmarit si am decis sa le zic cateva chestii, mai ales ca eram intr o stare speciala, la comemorarea asta. Le am zis tot felul. Si? Seful echipajului fierbea, citeam in ochii lui regretul ca nu mai poate sa imi sparga dintii. Da' si el citea in ochii mei ca daca ma atinge cu un deget, ii mananc urechile.

Solutia este tot politica. Trebuie sa gasim modalitati de a convinge politicienii liberali si democrati de a reforma sistemul. Intrarea in UE e o sansa.

Vechituri

Vizitatori