sâmbătă, ianuarie 27, 2007

City of Love

Ma uit pe geam si vad cum se asterne zapada peste jeg.

Stivele de gunoi menajer lasate de locuitorii-soboloni pe langa stalpi dispar incet sub zapada. Cacatii de caine, imprastiati peste tot, de toate culorile si marimile, intregi sau zdrobiti de trecatori, sunt acum sub doua palme de omat alb, proaspat.

Nici mirosul de imputit nu se mai simte, fulgii inghit mizeria suspendata in aerul orasului.

Orasul asta ar trebui mutat in Antartica. Iar locuitorii sai? Well, "decat sobolan, mai bine pinguin"!

vineri, ianuarie 26, 2007

Roblogfest

Dupa faza de anul trecut, cand un idiot s a votat singur in prostie si a furat munca oamenilor cinstiti care 1) au pus in practica un concept 2) si au mentinut blogurile cat au putut de bine si/sau 3) au votat cinstit, sper sincer ca anul asta vor fi penalizate cu asprime incalcarile regulamentului.

miercuri, ianuarie 24, 2007

SME, again and again and again

Eu am mai comentat in trecut ca SME merge direct in EBIT ul producatorilor din industrii labour intensive e.g. manufacturieri. Inainte de a stabili nivelul SME, guvernele ar trebui sa estimeze elasticitatea cererii de forta de munca ieftina. Industria usoara e indeobste hiperfragmentata, are sunk costuri mici si consumatori price sensitive si un 10% crestere in OPEX poate scoate din business angajatorii altogether. Sau ii relocheaza.

In economia globala e foarte riscant pentru guverne sa umble la salariul minim, e o parghie care poate produce voturi pe termen scurt, dar somaj structural dupa aia. Daca pleaca pantofarii din orasele astea monoindustriale, raman oamenii si fara aia o suta de parai, si fara pensii, si se aleg si cu criminalitate si probleme derivate din anomia asta!..

Toujours la femme...

Citesc in The Economist ca barbatii sunt predictibili de cand lumea. A facut o tipa specialista in arta si literatura un research cross-sectorial si trans-cultural de unde reiese ca toti barbatii, in toate culturile si epocile, totdeauna, de cand lumea si pamantul, de la Adam incoace (glosati...) au suspinat dupa femei cu sani mari, solduri carnoase si subtiri in talie Smile. Cica e o chestie hormonala!...

Well, acum am cel putin o scuza!

Vechituri

Vizitatori