sâmbătă, octombrie 14, 2006

Recunosc sportiv

ca cei mai interesanti oameni de content de net in Romania sunt, indubitabil, Dragos Novac si Radu Ionescu.

Aprecieri sincere pentru acesti doi tipi deosebiti, oameni cu veritabil drive antreprenorial, vizionari, talentati si inimosi, care pun pe picioare proiecte foarte foarte misto.

La mai mare, baieti, si la mai multi bani!

vineri, octombrie 13, 2006

SME

Salariul minim produce o ineficienta, un deadweight loss, pt ca impinge pretul muncii mai sus decat echilibrul. Chestia e ca se considera imoral sa lasi oamenii sa fie platiti sub-omeneste de catre niste antreprenori fara suflet, si sincer sa fiu, sa fiu sincer, zic, te pune pe ganduri chestia asta.

Vad in Romania oameni care sunt tratati extrem de prost de catre angajatori, literalmente ca sclavi. Chestiile astea te pun pe ganduri.

joi, octombrie 12, 2006

Neo-L

Politicile neo-liberale hiper-agresive nu au avut peste tot succes. In America Latina au avut efecte catastrofice, de pilda. In Ungaria lucrurile merg cat se poate de prost.

Important e de inteles ce tip de stat liberal se potriveste cadrului institutional / cultural specific societatii. Mie mi se pare ca romanilor le merge ca o manusa UE, care joaca rolul unui fel de despot luminat in faza asta de tranzitie de la maimuta la om.

Vechituri

Vizitatori