joi, august 25, 2005

Nada


Am urmarit calm, fara nici un fel de asteptari, activitatea actualului guvern si am ajuns la concluzia ca oamenii astia sunt cam habarnisti.

Tariceanu este un premier evident depasit de situatie, nevizionar, incoerent, interesat de dobindirea puterii politice pentru satisfacerea orgoliului sau. S-a visat si el, deh, mare om de stat.

Preocuparile lui Tariceanu sint insa mai degraba specifice unui fante la a doua tinerete (toale belea, motoare periculoase, femei bengoase, electronice marfa) decit unui politician conectat la realitate, si, well, in control. Guvernul sau ii seamana leit, e o colectie de amatori de distractie politica. Yesmeni de circumstanta.

Cu to(n)tii sint depasiti, din pacate, de situatie. Intrarea in UE se va intimpla, mai devreme sau mai tirziu, dar exclusiv pentru ca e nevoie de o populatie europeana dispusa sa munceasca pe nasturi. Asadar, din pacate, integrarea in UE va fi un lucru de care o sa se bucure cu adevarat prea putini romani.

Ce conteaza ca nu te duce mintea prea mult, daca guvernezi peste un popor de oameni umili? Asta nu inseamna, cinic, ca integrarea in UE nu ramine singura sansa de modernizare a Romaniei. Nu putem mai mult, asta e.

Vechituri

Vizitatori