miercuri, iunie 22, 2005

Vox populi! Referendum pentru Legea Lustratiei.

1.

Viata ar trebui sa fie o bucurie pentru cat mai multi oameni.

In viata vrem sa avem o familie, o casa, un automobil rezonabil, cateva iesiri la restaurant pe luna, concedii in locuri faine, copii sanatosi si frumosi, scoliti cum trebuie, batrani fericiti sa vada ca dupa o viata de munca se pot bucura de impliniri... Cati oameni pot spune ca viata lor se implineste in Romania? Evident, foarte putini.

Printre acei putini care isi vad sacii in caruta in Romania se numara, indeobste, ex-activistii PCR reciclati in FDSN/PDSR/PSD. Acesti oameni sunt actualmente rezidenti in cartierele de vile ale oraselor si comunelor patriei, conduc masinile cele mai noi, sunt incuscriti in draci, ies la restaurante (pe care deseori le au in proprietate) de cate ori le gheoraie matzele, concediile si le fac in splendide statiuni sau la casele lor de vacanta bine utilate si intretinute, au copii care studiaza la scolile cele mai bune, si.... well... imbatranesc fericiti vazandu'i pe ai lor cu sacii in caruta.

E ironic cum PCR - in definitiv, partidul care ar fi trebuit sa ne faca pe toti fericiti - a sfarsit prin a crea o nomenclatura ipocrita - cand nu era imbecila de'a dreptul - si, mai apoi, elita inversa a noilor imbogatiti-capitalisti-politicieni romani.

In timp ce acesti oameni rai invarteau banii publici in buzunarele lor private, noi stateam capra si o luam in gaoaza fara sa cracnim, ori de cate ori i se scula cate unui mardeias pecerist sa ne'o traga.

Cand am cracnit am luat'o rau peste bot. "Generali" de securitate, veritabili asasini platiti, se bucura si acum de caftul pe care il trageau disidentilor. Cu bata peste dinti, asa se raspundea celor care deschideau gura. Insusi P R E S E D I N T E L E Romaniei a hotarat ca oamenii liberi, acei putini vizionari din '90, isi merita soarta - sa fie batuti de mineri, nu sa fiarba in suc propriu (cum zice poetul). Mama lor de golani... haimanale, animale... Jos Liberalismul!

Cu mic cu mare, de la Vladica la Opinca, ex-peceristul s'a grabit sa inshface tot ce i'a cazut in mana. Se estimeaza ca in Romania administrata de ex-peceristi s'au furat 20 milioane USD zilnic. Un dolar pe zi le'am tusit in plasa de un leu acestor jnapani, noi astia, amarastenii.

Am reusit - dupa toate aparentele doar pana in 2008, cand un alt vot de neincredere va impinge liberal-democratii in opozitie - sa ne izolam, pe moment, de pramatiile peceriste.

Nu suntem insa okay! Ieri, PSD a impins din noi anvelopa (sic!). Cu ipocrizie, PCR/PSD a mai trimis o motiune-flegma pe obrazul Romanilor. Varful limbii pesediste a invartit mucii cu abilitate si a priponit verzitura verde-broasca drept pe ochelarii pe care tocmai ni i'am pus ca sa vedem mai bine cat avem de platit de pe urma PSD.

Mai mult ca nicioadata devine clar ca numai o Lege a Lustratiei ne poate garanta in 2008 un guvern de stanga purificat de jmenarii peceristi.

Sa le dam sa guste din lustratia dulce ca mierea a patriei noastre, inainte sa ni se intoarca pe cap in 2008!

2.

FIECARE zi in care lustratia nu se dezbate public e o zi castigata de ex-peceristi.

Oamenii astia asteapta frecandu'si mainile alegerile din 2008, cand (sa nu fim naivi) stanga va castiga. Am vazut ce fel de alegeri de partid au avut. Ce poti sa spui despre un partid care isi trimite tatucul la plimbat cainele facand uz de cele mai ingrate mijloace de persuasiune ?! Cum poti sa fii linistit gandindu'te ca explicatia pentru felul mizerabil in care Ion Iliescu a fost 'capacit' este afirmatia seaca 'asa'i in politica'? Well - nu! Asa e numai in politica facuta de ex-peceristi, in care nimic nu e mai important decat mentinerea rentelor pe care le'au gajbit in astia 15 ani.

Eu cred ca societatea civila are datoria sa faca in fiecare zi ceva pentru ca discutia despre lustratie sa fie in centrul atentiei publice, pana cand Romanii ajung in mod critic/constructiv la a agrea asupra celui mai bun plan in privinta viitorului politic al acestor oameni care - in mod sistematic - compromit sansele noastre de a avea o viata fericita in Romania.

Eu unul nu cred ca e suficient sa spunem ca the rule of law va rezolva problema in mod natural. Stim foarte bine ca a respecta legea nu inseamna numai a respecta litera, si si spiritul legii.

Ex-peceristii, acesti oameni inraiti, lipsiti de scrupule, care ne'au deprivat de satisfactii atata amar de vreme, NU merita sa fie liderii Romaniei. Pur si simplu, oamenii astia lipsiti de empatie, pusi pe ia-si-baga'n-sac, nu pot inspira cele 7 milioane de tineri care asteapta sa isi faca un rost in viata in Romania. Acesti tineri au nevoie de incredere ca munca lor in Romania e respectata de liderii tarii.

Liderii ex-peceristi sunt lipsiti de respect pentru cetateni, si pentru tineri in particular.

Eu cred ca o Romanie libera cu o elita politica in care ex-peceristii au access interzis poate descatusa forte creative impresionante. Romanii merita mai mult decat un set de lideri ex-comunisti lipsiti de scrupule.

3.

Prin lustratia ex-peceristilor (activisti, nomenclaturisti, de discutat criteriile), Romania ar focusa politic pe viitorul celor 7 milioane de cetateni sub 25 ani.

Lustratie, pentru mine, e un full stop & fresh start. E purificare.

Altfel, e un fapt demonstrat sociologic ca schimbarea institutionala efectiva nu se poate face fara schimbarea oamenilor. Plastic spus, daca vrei sa schimbi un bordel, schimbi curvele, nu paturile.

Procesul natural de imbatranire/pensionare e greoi si din pacate presupune "socializarea" politica a noilor generatii exact de catre batranii comunisti (vezi ce se intampla cu Geona, Ponta). Dupa cum vedem, pregatirea propagandistilor PCR in 'academia' Stefan Gheorghiu a fost intr'adevar excelenta. Oamenii astia stiu perfect sa spuna una (i.e. sa manipuleze fara scrupule) si sa faca alta (i.e. sa bage'n sac).

Cred ca in Romania proiectul 'legii lustratiei ex- peceristilor/activisti/nomenclaturisti' trebuie sa ajunga dezbatere publica si sa se voteze pro/con intr'un referendum national.

PS Nu discut aici despre lustratia securistilor. De asta se ocupa deja CNSAS.

Vechituri

Vizitatori