marți, septembrie 19, 2006

Ecologism

Ecologismul propune schimbari revolutionare ale structurilor sociale. Acesti oameni militeaza pentru restrangerea libertatii altora plecand de la premisa ca un bun privat este "nationalizabil" (de la reglementari ale unor parametri de functionare pana la exproprieri, la extrem) daca genereaza externalitati negative cu o anumita magnitudine intr'un orizont temporal considerat.

O sa tai discutia, ignorand situatiile de genul celor in care firma X polueaza un rau deversand o substanta otravitoare. Intrebarea care se pune este: este moralmente justificabil ca cineva sa constranga pe altcineva in baza unei predictii?

Un comentariu:

Anonim spunea...

este justificabil.la fel ca atunci cand te urci in avion si esti constrans sa iti inchizi telefonul in baza predictiei ca undele retelei de telefonie ar putea interfera cu cele ale avionului influentand astfel aparatele de zbor.
nu este suta la suta sigur ca asta se va intampla.e doar o posibilitate.una foarte probabila totusi.aceasta masura este una cat se poate de morala si de corecta evitand astfel eventuale dezastre

Vechituri

Vizitatori