sâmbătă, mai 28, 2005

Mitul instalatorului polonez

Dezbaterea e tragi-comica.

Mitul instalatorului polonez (care, manipulat cu indemanare de antreprenorul culturalo-politico-flasnetar Emmanueli, a facut ravagii in mentalul colectiv francez cu ocazia referendumului pentru Constitutia Europeana) a fost demontat de oamenii cu capul pe umeri, din pacate trop tard pour changer intentia de vot a palmasilor hexagonali. Sunt in momentul asta exact 150 de instalatori in Franta - toti cu contracte pe termen scurt - care muncesc ca subcontractori pe marile santiere de constructii. Ironic, pe piata franceze e insa un shortage de approximativ 6,000 instalatori. Toate datele astea sunt de la Asociatia Instalatorilor din Franta.

Comisia Europeana estimeaza ca Franta a pierdut 6,500 joburi datorita outsourcing ului in Europa de Est, dar a creat (fiti antene la baiatu') 150,000 (o suta cincizeci mii!!) ca urmare a cresterii comertului exterior cu aceste tari. Surplusul balantei comerciale a Frantei cu Europa de Est s'a dublat in 10 ani, ajungand la 1.1 bn EUR anul trecut.

Cum se intampla, prostimea franceza, votand Nu, risca, de fapt, sa si'i faca ostili exact pe consumatorii din tarile Europei de Est carora le datoreaza o multime de joburi.

Niciun comentariu:

Vechituri

Vizitatori