marți, mai 31, 2005

Merkel

De Angela Merkel o sa mai auzim, noi, romanii. Din pacate, ma astept la ce e mai rau, pentru noi, de la femeia asta dura care multora aminteste (pe buna dreptate) de Doamna de Fier.

Pentru cine nu stie - Angela M. este lidera CDU. Fosta profesoara de fizica in RDG, Berlin, dar foarte pasionata de politics, femeia (fara copii!) a intrat in CDU pe criterii de... PC (sa razi, nu alta). Kohl a adus'o cu mana lui. Ea a fost stiuta ca protejata lui, i se spunea Kohl-girl, erau foarte apropiati. Asta nu a oprit'o insa sa i'o traga fara mila cand Kohl a avut jena aia cu spagile. Angela M. e o masinarie care merge 24/7, e obsedata de success electoral si nu va lasa nici o carte nejucata.

Sa'i tinem pumnii lui Schroder, asadar. Cu o Franta obsedata de frica de relocare (Romania-social-dumping incepe sa apara din ce in ce mai des in dezbaterile francezilor) si o Germania crestin-democrata, suntem in pom. Concret, ne putem astepta la o varietate de piedici in calea oricarui beneficiu net (sprijin financiar deliberat) in perioada urmatoare. Adica exact atunci cand avem mai multa nevoie de sprijin...

Niciun comentariu:

Vechituri

Vizitatori