joi, iunie 09, 2005

Doi ochi albastri

Unii zic ca poate ca in golul ala fatal de la Copenhaga a stat totul - se prea poate ca ala sa fi fost un turning point pentru noi, cel putin pe termen scurt. Poate ca si Mutu ar fi fost alt om daca ar fi avut in picioare un campionat european. Nu vom sti nicioadata cat de mult a contat o calificare pierduta in ultima secunda.

Ce stim insa e ca de atunci incoace echipa Romaniei nu mai joaca insufletit. E trist, dar adevarat: in ultimii ani nu am reusit mare lucru (poate cu exceptia meciului ciudat cu Germania din primavara lui 2004, care a fost totusi urmat de o aiureala la Dublin).

Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca Romania nu mai are mare lucru de spus in fotbal?

PS Cand Franta a cazut in categoria echipelor slabe, Michel Platini a apucat serios mingea de manere si a plimbat'o prin toate birourile politicienilor, pe care i'a convins sa finanteze un plan national de relansare a centrelor de pitici/juniori. Muncind ani de zile, foarte serios, la pregatirea copiilor, adolescentilor s'a ajuns ca Franta sa produca cei mai buni jucatori din lume. Zidane, Trezeguet, Henri, Viera, Pires & Co. sunt toti produsul proiectului astuia ambitios. Natural, Franta era o tara cu serioase resurse. Oare s'ar putea incerca ceva similar si in Romania?

Niciun comentariu:

Vechituri

Vizitatori