sâmbătă, decembrie 09, 2006

VIP

Masina o lasasem prost, pe strada, in spatele unui jeep albastru parcat corect in perimetrul delimitat. Am pus avariile si am traversat in fuga. Aveam marunt, asa ca nu mi a luat decat un minut sa imi cumpar ziarul.

Tipul iesise din jeep si gesticula. L am recunoscut imediat, era un celebru politician.

Pai aici o lasi, dom'le? striga el. Daduse cu spatele fara sa se uite in retrovizoare, si imi infundase portiera. Scoate un teanc de bancnote si imi intinde doua. Ia le, ca ma grabesc.

Scuzati, dar cred ca e mai bine sa mergem la politie.


Bine,
zice. Da' hai repede, ca sunt in mare graba.

Ma urc la volan si trag masina sa poata iesi. El intoarce rapid si demareaza in tromba. Prinde galben-rosu si o taie. Intorc si eu masina, trec pe rosu. Era departe in fata mea. Depaseste agresiv, trece pe rosu si dispare dupa colt. L am pierdut.

Peste vreo trei ore treceam pe o straduta, departe de locul in care il vazusem ultima data. Vad jeepul parcat in fata unei case. Sun la poarta, nimic. Ii las un bilet sub stergatorul de parbriz. Ne asteapta la politie. Ma gasiti la numarul asta. Stiu cine sunteti.

Ma suna peste putin timp, cu vocea gatuita. Dom'le, mii de scuze, ma grabeam, am mers mai repede, m ati pierdut. Nici nu stiti ce rau imi pare. Reparati masina si imi spuneti cat face, nu mi trebuie decat suma. Atat. Imi ziceti cat face, cu tot cu deranj, si ce mai vreti dumneavoastra. Va dau banii imediat.

Am inchis si mi am vazut de ale mele.


4 comentarii:

Anonim spunea...

ooof, si nu ne zici cine era...

Chatalin spunea...

Pai am uitat cum il cheama ;) E unul dintre vicepresedintii unui partid mare. Un cacat de om, dupa cum s a vazut.

Anonim spunea...

Pe de alta parte, sistemul mersului la politie e[ra] atat de comunist...

Chatalin spunea...

E sistemul pe care jigodii ca asta l-au creat si mentinut. Tocmai asta e problema, tiranie pentru pulime si boierie pentru shmekeri.

Vechituri

Vizitatori